www.prep.ng: NDA
Showing posts with label NDA. Show all posts
Showing posts with label NDA. Show all posts

Tuesday, 12 March 2019

NDA PAST QUESTIONS ON GEOGRAPHY 2012

nda past questions on geography 2012

Use the map of OPATA County to answer Questions 1 -5.

OPATA COUNTY

1. The most approximate bearing or Sanda From Gana is ___.
A. NNE
B. 5˚
C. Approximately 130˚
D. SSW

2. The likely occupation engaged in by the settlers of Junta is  ___.
A. farming
B. weaving
C. mining
D.lumbering

3. Point M a seen the map represents
A. train station
B. church
C. trigonometric station
D. triangle point

4. Symbol X on the map is placed on
A. hill
B. saddle
C. plateau
D. Knoll

5. Munu settlement are likely to be  ___.
A. traders
B. fishermen
C. weaving
D. farming

6. Which of the following differentiates between folds and faults
A. folds is a result of compressional forces but faults are associated with cracks or-fractures
B. folds takes place when the crust cracks and faults are the result of direct force
C. folds are the causes of block mountains while faults cause volcano
D. None of the above

7. The most outstanding feature of an equatorial climate is  ___.
A. its great uniformity of temperature throughout the year
B. lack of rainfall to supply luxuriant vegetation growth
C. lack of cloud cover almost throughout the year
D. None of the above

8. An occurrence of volcanoes is closely related to regions that have been intensely  ___.
A. cultivated
B. flooded
C. eroded
D. folded

9. Which of the following landforms results from wind deposition
A. Arete
B. Bajada
C. Bacham
D. Fam

10. A depression between two hills that enhances communication
A. rift valley
B. a knoll
C. a saddle
D. a pass

11. The erosive power of a strong wind k reduced when the  ___.
A. soil is not covered by vegetation
B. soil is dry
C. land is overgrazed
D. soil is wet

12. In a forested region, one human activity likely to be embarked on is  ___.
A. mining
B. fishing
C. lumbering
D. All of the above

13. Physical factors affecting the distribution of vegetation include all of the following except  ___.
A. soil nutrient
B. Human beings
C. daylight
D. water

14. A place where water enters the ground is called  ___.
A. water recharge
B. water discharge
C. water source
D. underground water

15. A river carries its load by  ___.
A. traction
B. saltation
C. suspension
D. All of the above

16. A station where weather elements are studied and recorded is called  ___.
A. Train station
B. Air station
C. Weather station
D. Geography station

17. An instrument used for measuring the direction of the wind is called  ___.
A. Barometer
B. Windsock
C. Wind hook
D. Thermometer

18. The study of the atmospheric conditions of a place over a given period is called  ___.
A. Astronomy
B. Weather
C. Climate
D. Research

19. The best way to prevent a watershed from degradation is through  ___.
A. interbasin transfer
B. forest reservation
C. crop production
D. fuelwood extraction

20. Some of the physical properties of soil are  ___.
A. texture, structure and porosity
B. nutrients, acidity and colour
C. structure, colour and alkalinity
D. nutrients, acidity and texture

21. In Geography, action space simply means  ___.
A. industrial space
B. marketing space
C. awareness space
D. universal space

22. One of the following is the dominant staple food grown widely in S. E. Asia
A. Sorghum
B. Rice
C. Yarn
D.Wheat

23. Fog is formed
A. when very moist air cooled below its dew-point
B. during a clear dry day
C. as a result of lightning
D. None of the above

24. All of the following are effects of earth rotation, except:
A. light
B. air motion
C. heat
D. pollution

25. One of the following knot directly related to population studies
A. the balance between males and females
B. size of population
C. the ratio of adults to children
D. growth of towns and villages

26. Which of the following regions has the highest population density in Nigeria?
A. Western region
B. West-Central
C. North-Central
D. East.Central

27. Which of the following theories explains the relationship between population and subsistence.
A. the demographic transition theory
B. the migratory push-pull theory
C. the Malthusian theory
D. the gravity theory

28. The largest city in Europe is  ___.
A. Paris
B. London
C. Berlin
D. Moscow  

29. The largest city in Africa south of the Sahara is  ___.
A. Cairo
B. lbadan
C. Johannesburg
D. Kinshasa

30. The most populated city in the world over a million inhabitants is  ___.
A. Tokyo
B. Glasgow
C. Moscow
D. Manchester

31. The main advantage of plane tabling as a survey method is that it  ___.
A. is a fast method
B. gives accurate results in most situations
C. is an all-weather method
D. requires little or no skill to use

32. Bees and butterflies are important to flowering plants because they
A. pollinate the plants
B. satisfy human needs
C. produce honey
D. extract excess nectar

33. A depositional land-form occurring where streams emerge from a mountain area in a desert is  ___.
A. a self dune
B. a playa lake
C. a rock pedestal
D. an alluvial fan

34. The prairies of North America are
A. montane grasslands
B. temperate deserts
C. tropical grasslands
D. temperate grasslands

35. The Stevenson's screen is raised about one metre above the ground in order to avoid  ___.
A. raindrops entering it
B. the influence of strung whirs
C. the effects of nearby trees
D. the heat from the ground

36. The variable which is both a control and an element of weather and climate is  ___.
A. wind
B. air-mass
C. temperature
D. rainfall

37. The greatest threat to the world's wildlife population is  ___.
A. the poor management of game reserves
B. the development of zoological gardens
C. excessive hurting
D. the destruction of habitats

38. The formation of coal is associated with  ___.
A. landslide and deposition
B. earth movement and pressure
C. heat and pressure
D. earth tremor and heat

39. A hazard that could be traced directly to ozone layer depletion is the
A. escalation of the melting, of polar and temperate ice caps
B. introduction of ultraviolet rays into the troposphere
C. submergence of numerous coastal settlements in the world
D. extension of desert-like conditions to the savanna

40. An example of a land-form produced by glaciations is  ___.
A. a cirque
B. a sand-dune
C. an ox-how lake
D.an inselberg

ANSWERS:


  1. D
  2. C
  3. C
  4. C
  5. B
  6. A
  7. A
  8. D
  9. C
  10. D
  11. D
  12. C
  13. C
  14. A
  15. D
  16. C
  17. C
  18. C
  19. A
  20. A
  21. D
  22. B
  23. A
  24. D
  25. D
  26. A
  27. C
  28. B
  29. A
  30. A
  31. A
  32. A
  33. D
  34. D
  35. A
  36. C
  37. C
  38. C
  39. A
  40. A



NDA PAST QUESTIONS ON BIOLOGY 2013


nda past questions on biology 2013

1. The study of the microscopic appearance of tissue is known as ___.
A. Histology
B. Physiology
C. Anatomy
D. Zoology

2. In the cell nucleus, certain threads which determine the development of future characteristics are called
A. Chromatophores
B. Chloroplast
C. Chlorophyll
D.    Chromosomes

3. Ringing the stem of a plant makes the plant die quickly because ___.
A. No salt can reach the leaves from the roots
B. diseases kill the plants
C food and water drains out of the plant
D. Photosynthetic products cannot reach the roots

4. An epiphyte is ___.
A. an animal which lives on plants
B.    a plant which Jives on animals
C. a plant which grows en living organism
D. a plant which grows on walls

5. The main vein which returns blood from the brain to the heart in animals is ___.
A. portal vein
B. renal vein
C. jugular vein
D. pulmonary vein

6. The eye defect that occurs when the eyeball is short is called ___.
A. myopia
B. astigmatism
C. hypermetropia
D. presbyopia

7. The type of enzyme that digests carbohydrates is called ___.
A. Protase
B. Amylase
C. Lipase
D. cellulose

8. The blood group which can receive all other blood groups is ___.
A. Group AB
B. Group B
C. Group A
D. Group 0

9. The secondary host of tapeworm is ___.
A. man
B. cat
C. horse
D. pig

10. Animals active at daytime are called ___.
A. nocturnal
B. herbivore
C. diurnal
D. insectivore

11. Conjugation in paramecium is for ___.
A. binary fission
B. sexual reproduction
C. asexual reproduction
D. metamorphosis

12. In sexual reproduction, male and female gametes fused in the process known as ___.
A. gametogenesis
B. Spermatogenesis
C. oogenesis
D.   none of the above

13. Osmo-regulation in Euglena occurs with the help of ___.
A. vacuole
13. food vacuole
C. contractile vacuole
D. none of the above

14. If blood does not clot. this could be due to lack of ___.
A. vitamin B
B. vitamin E
C. vitamin K
D. vitamin C

15. Fungal infection in the skin is called ___.
A. systemic mycoses
B. superficial psychoses
C. intermediate mycoses
D. superficial mycoses

16. Which of the following, blood cells typically increase in numbers during an active infection?
A. Neutrophils
B. Bazophils
C.  Macrophages
D. Erythrocytes

17. DNA differs from RNA in that DNA has ___.
A. Two strands
B. Deoxymtose
C. One strand
D. Uracils

18. All except one of the following are characteristics of enzymes  ___.
A. speed up a reaction
B. catalyse reaction
C. arc protein molecules
D. are carbohydrate molecules

19. The group of bacteria that do not have cell walls are the ___.
A, Archaea
B. Eubacteria
C. Mycobacteria
D. Pseudobacteria

20. Lactose and sucrose are examples of ___.
A. Monosaccharides
B. Proteins
C. Polysaccharides
D. Disaccharides

21. Biological molecules made by covalently bending amino acids are called  .
A. Proteins
B. Lipids
C. Nucleic acids
D. Disaccharides

22. Which of the following is not the final product of aerobic respiration?
A. CO2SOand Energy
B. CO2NO2 and Energy
C. COHO2O6 O2 and Energy
D. CO2, H20 and Energy

23. Which type of lens is used to correct myopia?
A. Convex lens
B. Concave lens
C. Bio concave lens
D. Bi convex lens

24. The longest and largest bone in the human body is ___.
A. Spinal cord
B. Humerus
C. Fibular
D. Femur

25. The number of chromosomes in the human gene is ___.
A. 23
B. 48
C. 46
D. 24

26. Deficiency of  'thyamine is  ___.
A. Beri-Beri
B.. pellagra
C. Anaemia
D. Rickets

27. Excess of at in the body is stored in ___.
A. Adipose tissue
B. Acrosome
C. Erythrocyte
D. Bone marrow

28. Inflammation of lymph vessels and lymph glands results in a disease known as  ___.
A. Malaria
B. Filaria
C. Encephalitis
D. Hepatitis

29. The PH value of human blood is  ___.
A. 7.4
B. 7.0
C. 0.0
D. 8.0

30. The cytoplasm of some animal cells contains numerous small or large.sizecl.
hollow-Idled structures called ___.
A. vacuoles
B. vesicles
C. chloroplast
D. pyrenoids

31. The protein cover of a virus is called ___.
A. Viron
B.  capsid
C. viriocil
D. bacterial wall

32. The hormone responsible for emergency action is ___.
A. Androsterone
B. Oestrogen
C. Adrenalin
D. Thyroxin

33. Examples of competitors are ___.
A. Lizard and Mouse
B, Snake and Lizard
C. Grasshopper and Mouse.
D. Rabbit and Snake

34. The community of plants in which the same species occur from year to year is the ___.
A. annual species
B. pioneer vegetation
C. perennial species
D. climax vegetation

35. The most common means of transmitting the Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS) is ___.
A. from mother to child
B. through blood transmission
C. through sexual intercourse
D. through sharing of needles

36. Plants tend to prevent overcrowding by means of efficient ___.
A. water uptake
B. seed germination
C. Pollination
D. seed disposal

37. The mode of nutrition exhibited by a tapeworm is ___.
A. Symbiotic
B. Saprophytic
C.    Parasite
D. Holozoic

38. The organ located within the duodenal loop in the mammal is the ___.
A. Spleen
B.. Pancreas
C. Liver
D. gall bladder

39.   In which of the following groups of fruits is the pericarp inseparable from the seed coat
A. Nut
B. Follicle
C. Cypsela
D. Caryopsis

40. Tissue respiration is important for the ___.
A. absorption of oxygen into the alveoli
B. release of carbon (IV) oxide into the lungs
C. release of energy for body use
D. exhalation of carbon (IV) oxide from the lungs

ANSWERS
1. A
2. C
3. D
4. C
5. C
6. A
7. B
8. A
9. D
10. C
11. B
12. A
13. C
14. C
15. A
16. D
17. A
18. D
19. C
20. B
21. A
22. D
23. B
24. D
25. C
26. A
27. A
28. B
29. A
30. A
31. B
32. C
33. D
34. A
35. C
36. B
37. C
38. C
39. D
40. C

NDA PAST QUESTIONS ON GEOGRAPHY 2013

nda past questions on geography 2013

nda past questions on geography 2013
Instruction: Study the map of IHIMA and answer Questions 1-5.

1. The line across the contour on the North-East margin of the map signifies ___.
A. Gentle slope
B. River
C. Escarpment
D. Pass

2. GANI is a settlement on ___.
A. river
B. ridge
C. plateau
D. escarpment

3. A, B. C are examples of ___.
A. lagoon
B. Delta
C. stacks
D. creeks

4. Letter 'Y on the map is located on ___.
A. gap
B. knoll
C. saddle
D. gorge

5. Letter M is on a ___.
A. plateau
B. conical hill
C. saddle
D. gorge

6. An aircraft takes off from Los Angeles (l 20°W) on a ten-hour direct flight to Sydney (l50°E). if the takeoff time is 436 pm on Monday 21st June. what should be the arrival time in Sydney?
A. 7.00pm
B. 8.00pm
C. 7.36pm
D. 8.36pm

7. Al !he equator. the earth's circumference is about ___.
A. 60,000 km
B. 45, 000 km
C. 40,000 km
D. none of the above

8. Which of the following factors helps to account for the dryness of the Sahara Desert?
A. The height of the jet stream over the areas
B. Persistence of a high-pressure belt over the area
C. The complete absence of vegetation over much of the area
D. Impact of oil production by the countries of that region

9. Which of the following landforms result from wind deposition?
A. Playa
B. Bajada
C. Barchan
D. Fan

10. The main characteristics of a river entering the sea is ___.
A. evaporation and disappearance
B. deep and straight hank
C. sluggishness and deposition
D. erosion and sluggishness

11. The level at which rock is saturated is called ___.
A. corrosion level
B. conduction level 
C. hydraulic level 
D. melting level

12. Loops are formed by ___.
A. cavitation
B. water table
C. meandering
D. Attrition

13.  The Pampas of South America and the prairies of North America are mainly known for the production of ___.
A. Rice
B. Wheat
C. Corn
D. Oats

14. The ores that in nature occur together with copper are ___.
A. Lead and Zinc
B. Aluminium and Tin
C. Gold and Platinum
D. Hintallo Limestone

15. Which of the following types of coal has much higher thermal value?
A. Lignite
B. Anthracite
C. Bituminous
D. Peat

16. Long fallow periods is an indication of ___.
A.    scarcity of land
B. scarcity of population
C. intensity of agriculture
D. density of population

17. A conurbation is ___.
A. a city which extends over a million hectares of land and is characterized by skyscrapers
B. a large city with over one million people
C. the merging of more than one large. settlement to form a continuously built-up area with each retaining its identity
D.   the concentration of settlements along both sides of a road

18. Which of the following is not a problem of urbanization in West Africa?
A. Development of slums
B. increase in prostitution 
C.    establishment of industries
D. poor waste management

19. The practice of cultivating crops and rearing animals on the same farm is known as ___.
A. mixed cropping
1. mixed farming
C. shifting cultivation
D. transhumance

20. Which of the following is the most important factor limiting the volume of trade among West African countries'?
A. The emergence of trade block
B. Production of similar commodities 
C. Size of market
D Too many political boundaries

21. Chalk is a good example of ___.
A. Extrusive rock
B. igneous rock
C. Metamorphic rock
D. Organically formed rock

22. Loss of lives and properties caused by earthquakes can be reduced through
A. channelization
B. construction of embankments
C. emergency planning
D. government legislation

23. Which of the following is NOT a resource of the atmosphere?
A. Biomass energy
B. Solar Energy
C. Wind energy
D. Bacteria energy

24. Which of the following zones of the atmosphere does change in weather
conditions take place'?
A. Stratosphere
I. Ionosphere
C. Homo-sphere
D. Troposphere

25. Which of the following are the correct stages of denudation?
A. Deposition — weathering — erosion — transportation
B. Weathering — erosion — transportation — deposition
C. Erosion — weathering — deposition — transportation
D. Weathering — Deposition — Transportation — Erosion

26. Which of the following planets has the shortest orbit around the Sun?
A. Mercury.
B. Mars
C. Venus
D. Pluto

27. Part of the earth's surface consisting of similar physical elements and characteristics
is described as ___.
A. continent
B. country
C. natural regions
D. none of the above

28. Changes in seasons is a result of ___.
A. rotation of the moon only
B. inclination of the earth only
C. inclination of the rotation of the earth
D. revolution and inclination of the earth

29. Tides are caused by the gravitational pull of ___.
A. the Mars and the Sun
B. Stars and the Ocean
C. the Moon and the Sun
D. the Stars and the Moon

30. Which of the following is not associated with volcanicity? 
A. Canyon
B. Batholiths
C. Sill
D. Laccoliths

31. The prevalent type of rock in a karsts landscape is ___.
A. conglomerates
B. basalt
C. limestone
D. granite

32. The apparent movement of the Sun occurs between the ___.
A. Equator and North Pole
B. The North Pole and the South Pole
C. Tropic of Cancer and Tropic of Capricorn
D. Arctic Circle and Antarctic Circle

33. Annual range of temperature is largest in the ___.
A. Tropical zone
B. Equatorial region
C. Temperate zone
D. Tropical hot desert

34. 'Polarization' of the national economy means ___.
A. decentralization of development
B. development of new regional centres
C. integration of the national economy
D. centralization of the national economy

35. The level of output in mining may be determined by ___.
A. the input of labour
B. the input of capital
C. nature or the ore deposit
D. all of the above

36. GONDWANALAND is. associated with ___.
A. palaeozoic
B. Cenozoic
C. Mesozoic
D. none of the above

37. The map that concentrates on the spatial variation of the form of a single attribute is known as ___.
A. General purpose map
B. Spatial map
C. Thematic map
D. Charis

38. Unwanted variation introduced into data during measurement or display is called
A. Noise
B. Parallax
C. Pixel
D. None of the above

39. The greater part of the Earth's crust is. made up of two types of materials, namely
A. Basalt and Sima
B. Gabbro and Basalt
C. Magma and Sima
D. Sial and Sirna

40. One of the following is not associated with a glaciated highland
A. Ante
B.    Crag and tail
C.    Corrie
D. Pyramidal peak


ANSWERS
1. C
2. C
3. A
4. C
5. B
6. D
7. C
8. C
9. C
10. C
11. C
12. C
13. C
14. B
15. C
16. B
17. C
18. C
19. B
20. B
21. D
22. C
23. D
24. D
25. B
26. A
27. C
28. D
29. C
30. A
31. C
32. B
33. D
34. B
35. C
36. A
37. C
38. A
39. C
40. C

Monday, 11 March 2019

NDA PAST QUESTIONS ON ECONOMICS 2012

NDA PAST QUESTIONS ON ECONOMICS 2012


1.  Economics can he be defined as:
A. reduction in spending in the face of competing alternatives
B. allocation of resources to alternatives uses
C. economic behaviour of small units like the household and the firm
D. the study of economic aggregate, like inflation and national income

2. I. What and how much will be produced?
II. Flow will it be produced?
III. For whom will it be produced?
IV. Flow much will be exported and consumed?
From the above, identify the combination of basic resource allocation questions in economic analysis.
A. I, II and III
B. I, II and IV
C. I, III and IV
D. II, III and IV

3. In a capitalist economy, the economic problem of what goods to produce is decided mainly
by:
A. shadow prices
B. profit level
C. relative prices
D. a central planner 

4. When a commodity .X sold for ₦25 per unit, 50 units of the commodity were purchased.
With an increase in the price of commodity X to ₦50 per unit, the demand for commodity Y fell to 20 units, The two commodities can be classified as:
A. substitutes
B. durable and non-durable
C. intermediate and final
D. complements

5. In a free market system, trading can only take place when the market is not working efficiently. Equilibrium price find quantity under perfect competition is:
I.  MC=AR=TR    
II. TC = AR =P
III. MC=AR=P
IV. MC =.AR =TC

Use the table below to answer Questions 6, 7 and 8.nda past questions on economics 2012

6. The marginal product X is:
A. 18
B. 20
C. 24
D. 25

7. The total product Z is:
A. 73
B. 75
C. 45
D. 118

8. The average product Y is:
A. 8.0
B. 12.0
C. 14.6
D. 15.5

9. A country exporting mainly primary products and with a high percentage of her labour force in agriculture is said to be:
A. developing
B.  developed
C.  poor
D. underdeveloped

10.  Being a member of the OPEC, Nigeria is in a favourable position to:
A. export her crude oil
B.  control world crude a price
C.  reap the benefit of a cartel
D. borrow money from members

11. When a generalization is made based on observed facts. It is known as ___
A. deductive reasoning
B. inductive reasoning
C. theoretical reasoning
D. normative reasoning

12. A vertical supply curve indicates that
A. the quantity supplied is responsive to price
B. the same fixed quantity will be supplied no matter the price
C. an increase in price will result in on increase in the quantity supplied
D. there is a fixed price for the commodity below which no supply will be made

13. A firm's shut-down point is reached when the average revenue fails to cover the __.
A. average variable cot
B. marginal cost
C. average total cost 
D. average fixed cost

14. The long run is a period during which a firm ___.
A. sells input to purchase fixed assets
B. varies all its inputs
C. sources all its inputs from within
D.  replaces all its inputs

15. An important feature of perfect competition is that ___.
A. the movement of goods and services is restricted
B. there is adequate information on the existing prices
C.  prices are centrally administered
D.   individual economic units can influence prices

16. A tax that increases at a higher percentage as income increases is called ___.
A. a proportional tax
B. a regressive tax
C. a progressive tax
D. an income tax

17.  Economic growth can be accelerated through ____.
A. balancing of savings and consumption
B. postponement of current consumption
C. planned current consumption
D.  increased current consumption

18. National debt is an expected outcome of ____.
A. deficit budget
B. consolidated budget
C. balanced budget
D. surplus budget

19. The major reason why nations engage in international trade is that ____.
A. it allows free movement of factors of production
B. it makes possible the use of the capital-intensive method of production
C. nations are substantially different in their endowments of economic resources
D. it affords the trading nations the opportunity' to earn high profit

20. National income estimates can be used to ____.
A. differentiate between the rich and the poor in a country
B. prepare a country's annual budget
C. project the level of a country's economic development
D. compare a country growth rate with that of another over a period of time

21. Import substitution aims at ____.
A. substituting agricultural products with industrial ones
B. substituting imports with agricultural exports
C. devalue the currency
D. de-emphasize import-substitution industries.

22. ECOWAS has taken a giant step towards economic integration by ____.
A. presenting a united front against foreign economic exploiters
B. introducing common currency for travellers
C. holding frequent meetings at various state capitals.
D. increasing economic stability among member states

23. The types, sources and uses of government income are mainly concerned with ____.
A. public expenditure
B. public revenue
C. public budget
D. public finance

24. One of the problems arising from the localization of industries is ____.
A. high prices of output
B. the exportation of output
C. the scarcity of foreign exchange
D. structural unemployment

25. The major purpose of the African Development Bank is to ____.
A. provide loans for trade development
B. provide loans for infrastructural development
C. provide loans for development bank in distress
D. educate peasant farmers in new techniques

26. Which of the following is not characteristic of good money?
A. divisibility
B. inflation
C. portability
D. durability

27. Trade by barter means:
A. borrowing money from CBN
B. selling on credit
C. exchange of goods for others goods
D. none of the above

28. Factors militating against improved agriculture in Nigeria are:
A. land tenure
B. lack of proper facilities
C. A and B above
D. None of the above

29. Which of these will cause the population to increase?
A. 5% increase in both birth and death rate
B. 5% increase in death rate and a 4% increase in birth rate
C. 10% increase in both birth and death rate
D. 4% increase in death rate with a 5% increase in birth rate

30. Which of the following will you recommend to a country facing inflation'?
A. surplus budgeting
B. deficit budgeting
C. rise in interest rate
D. reduction in income tax

31. The technical name for the idleness of labour is
A. unemployment
B. mobility of labour
C. efficiency of labour
D. All of the above

31.  The following are reasons for low agricultural yield in Nigeria except
A. lack of fertilizer
B. lack of high-yielding seeds
C. lack of sufficient farmland
D. lack of extension services

33. All the following but one factor affects the location of industry
A. nearness to raw material
B. availability of foreign exchange
C. availability of infrastructure
D.  nearness to market

34. The indifference curve indicates:
A. the locus of the consumer's utility of given two goods consumed
B. level of production where the firms are indifferent
C. curves of equal demand
D.  points of equal demand

35.  A seller of goods whose demand is elastic will increase his revenue if ___.
A. he reduces the prices
B. he increases the price
C. he increases his output
D. he gives a discount

36.  Liquidation of a limited liability company implies that the ____.
A. company may not pay its debt
B. debts of the company can only be paid from its own assets
C. debts of the company are paid from both business and private funds of the owners
D. debts of the company must be paid from public funds only

37. One form of business organization which is not motivated solely by profit objective is the
A. joint stock company
B. private limited company
C. cooperative society
D. ordinary partnership

38. Which of the following can have their shares quoted on the stock exchange?
A. public corporations
B. A partnership
C. A consumer co-operative
D. A public limited liability company

19. The sector that employs the largest proportion of the active labour force in Nigeria is the
A. oil sector
B. federal civil service
C. financial sector
D. agricultural sector

40. An entirely domestic effort (firmed at improving agricultural production in Nigeria is the ___.
A. Agricultural Development Programme
B. Agro-Industrial Development Scheme
C. Food and Agricultural Organization 
D. National Land Development Authority

ANSWERS:

1. B
2. A
3. B
4. D
5. C
6. C
7. A
8. D
9. A
10. C
11. A
12. B
13. C
14. B
15. B
16. C
17. C
18. A
19. C
20. D
21. B
22. D
23. D
24. D
25. B
26. B
27. C
28. C
29. D
30. C
31. A
32. C
33. B
34. A
35. C
36. B
37. C
38. D
39. D
40. A